Monday, June 28, 2010

Sadis

Hurm...ari nie sayep sedey sangat...*meleleh2 air mata kuar nie Mencinyer...laptop sayep wat hal la plak...malam tadi orait jek, off pun cam bese jek... Tapi pagi nie xleh nak on plak...da la sumer kijer2 sayep dalam tu...translation boss suh wat nie banyak lagi xsiap, proposal pun xsiap lagik...waaaaaaaa....mengapakah ini semua berlaku padaku???? Dah la incik gigi nie sakit xbek2 lagi, tambah lak gan laptop yang wat hal, dengan sayep yang dilanda kemiskinan disaat2 nie, pakcik2 polis n kastam tu plak duk syok men mercun cam meraikan hari malang sayep jek....huuuaaaaaaaa.....why? why? why? *moralnyer sabar itu separuh dari iman....sabarlah wahai hatiku walaupun kepedihan melanda...hurm... Sudahlah jatuh ditimpa tangga, jatuh plak atas najis kucing...ohhhh TIDAK.... (T_T)


*nie la laptop sayep...

Wednesday, June 23, 2010

Make Windows XP 100% Genuine in 5 Steps

Step nie di curik dari blog abg wann...(http://sempoi-wann.blogspot.com).
Sayep da try...mule2 tu xjadi sbb de teknikal problem, my cute laptop nie xleh bukak activation key... Last2 terpakse dirujuk kepada sifu dan sifu pun memberi idea untuk dapatkan windows crack kat pirate bay...
Then sayep try again...yeay...da jadik...so skunk sayep nak sharing is caring...huahuahua...nak tau cuba la...zasssss....... =)


1 . Go to Start > Run >Type in “Regedit” (without the quotes of course)


2. Go to the key:

Code:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WindowsNT\CurrentVersion\WPAEvents\OOBETimer and doubleclick on it.
If you have OOBETimer then skip a,b,c steps.
If you do not have OOBETimer the folloe the given steps:-

a.Right click on the right side of “WGAEvents” and select New > Binary Value

b.Rename it to “OOBETimer” and go to step 3.


3. Then change some of the value data to anything else (delete some, add some letters,just change it!Now close out Regedit)


4. Go to Start > Run > “%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a” (again, don’t type the quotes)


5. The activation screen will come up,and then follow the following steps

a.Click on “Yes,I want to telephone customer service…” and select “Next“

b.Then do not enter anything into the next box.Just press “Change Product Key“

c.Then type in the product Key“JG28K-H9Q7X-BH6W4-3PDCQ-6XBFJ” into the box and click “Update“ [This product key has still not been blacklisted by Microsoft!]

d.Ignore rest of it and close the box after that click here to validate your windows.

Sunday, June 20, 2010

The Karate Kid

Haaa...sape da tengok citer nie, angkat idung tinggi2...heeee...
Ari nie sayep nak story pasal ini ceritaaaaa....*bahasa ape nie???
Actually, minggu lepas sayep tengok citer nie, tapi sekarang baru ade feel nk bercerita... =D
Okay, filem nie start bile Dre (Jaden Smith:: anak Will Smith nie) dan mama die, Sherry (Taraji Henson) pindah dari Detroit ke China sebab mama die kene transfer keje...Si Dre yang baru berumur 12 tahun nie plak perangainye suke tunjuk macho walaupon die xterer pon...
First day die pindah ke China tu die pegi main dekat taman yang ade kat situ n die jumpe sorang gurl nie merangkap classmate die, Mei Ying... die pun tangkap cintan la dengan si Mei Ying nie tapi malangnye si Dre nie dibelasah teruk dengan Cheng si kaki buli yang teror kung fu yang jeles sebab Dre dapat perhatian dari Mei Ying...
Dre jadik tertekan n tensen sebab die takut dengan si Cheng tu sampai die rase benci China n nak balik US. One day si Dre nie balas dendam kat Cheng, die simbah air kotor kat si buli tu, tapi malangnye Dre dikejar n dibelasah teruk sangat...*ish2...cian sangat tau...
Tapi nasib baek adenye si maintenance man, Mr Han (Jackie Chan) yang teror kung fu dalam diam2...Mr Han tolong selamatkan Dre dari kaki2 buli dan ubatkan Dre gne fire cup *ala...macam bekam tu...Then Dre ajak Mr Han pegi jumpe sifu kaki2 buli tu supaya die tak dibuli lagi...
Malang skali lagi bila sifu dorang sume tu pon jahat n zalim gak...*die ler ngajo budak2 tu jdik jahat (no weakness, no pain, no mercy katenyer...). Jadik, conclusion perjumpaan tu Dre kene berlawan dengan semua kaki2 buli dekat satu tournament kung Fu...Dengan hepi yang teramatnyer si Dre tu semangat bile dapat tau Mr Han nak ajar die kung Fu....sehinggalah tibanya hari penentuan itu...jeng3...nak tau kesudahannya??? saksikan sendiri aksi2 cute, cumel, lawak, dan aksi2 martial arts yang memang best...i luv martial arts...yeay!!! \(^_^) /

Orait, meh kite tengok trailer citer nie...

video

Saturday, June 19, 2010

Industrial Training

Salam...

Hurm...dah lme x 'menghapdate' blog nie, *konon busy la sangat
Actually aku sekarang tengah praktikal kat "Pusat Pengurusan Kesihatan Ikan dan Kuarantin" Bukit Kayu Hitam. Tu name lamenye, sekarang tempat nie dikenali sebagai Biosecurity Perikanan. Sedar2 da sebulan lebih aku kat sini...da nk masuk 2 bulan da pn...maknenye tinggal lagi sebulan ak abis praktikal...

Macam2 bende aku belajar kat cnie walaupun xbanyak macam sesetengah orang yang praktikal, tapi aku tetap bersyukur sebab aku still dapat ilmu yang orang lain x dapat...tapi kan, yang paling best n syoknyer, kat cnie memang rilek...haha...bukan ape, staff kat cnie ade 10 orang je, dan sume bende deorang yang buat, termasuklah kerja2 kerani, akauntan, tukang kebun, cleaner....kesian, tapi nak buat macam mana, xkan nak biarkn sume2 tu tanpa ade sape2 yang buat kan...dah la deorang nie cbuk dengan kursus, meeting...

Tapi xpe la, sume bende nie xlame da sebab aku dapat tau tempat nie bakal dirobohkan dan dibina semula jadi satu kompleks yang lebih besar sekali dengan jabatan2 kerajaan yang lain macam LKIM...well, i think its a very brilliant idea so that this place will be a great place for import and export handling. Plus, with a new building and facilities, i'm sure that they will give an excellent services...let us pray for that...insyaallah...